iOS 14 tanıtıldı! İşte iOS 14 ile iPhone'lara gelecek yenilikler

iOS 14 Apple WWDC 2020 etkinliğinde resmen tanıtıldı. iOS 14 ana ekran widget desteği ve yeni ekran içinde ekran özelliği gibi birçok yeniliğe sahip. Peki iOS 14 özellikleri neler? Detaylar haberimizde...

iOS 14 tanıtıldı! İşte iOS 14 ile iPhone'lara gelecek yenilikler - Sayfa 1

WWDC 2020 etkinliği sonunda başladı ve Apple adına Tim Cook ve diğer yöneticiler sahneye çıktı. Koronavirüs nedeniyle tarihinde ilk kez online olarak düzenlenen Dünya Geliştiriciler Konferansı 2020 etkinliği, iOS 14 tanıtımına ev sahipliği yaptı. Yapılan duyuru ile birlikte iPhone'lara güç verecek yeni yazılım tüm detaylarıyla gözler önüne serildi. Gelin vakit kaybetmeden İOS 14 özelliklerini anlatmaya başlayalım.

112
iOS 14 tanıtıldı! İşte iOS 14 ile iPhone'lara gelecek yenilikler - Sayfa 2

İŞTE İOS 14'ÜN ÖZELLİKLERİ

1) Widget desteği: Apple, Android cihazlardaki gibi daha doğrusu Microsoft Phone'larda gördüğümüz gibi bir Widget sistemini iOS 14'e getirdi. Bu destek ile birlikte iPhone'ların ana ekranına uygulamaların widget'ları eklenebilecek. Eklenen widget'lar parmak hareketi ile sürüklenip değiştirilebilecek.

212
iOS 14 tanıtıldı! İşte iOS 14 ile iPhone'lara gelecek yenilikler - Sayfa 3

2) App Library (Uygulama Kütüphanesi): Bu özellik ile uygulama listeleme daha doğrusu uyuglama klasörlemek daha işlevsel hale getirilmiş durumda. Uygulama kütüphanesinde uygulamalar basitçe klasörlenecek ve özellikteki arama çubuğunda yapacağınız aramalar size istediğiniz uygulamayı hızlıca bulmanıza imkan sağlayacak.

312
iOS 14 tanıtıldı! İşte iOS 14 ile iPhone'lara gelecek yenilikler - Sayfa 4

3) Picture in Picture (Ekran içinde ekran): Android tarafında olan özelliklerden biri daha iOS 14 ile iPhone'lara geliyor. Bu özellik ile birlikte iPhone kullanıcıları da video izlerken, izledikleri videoları küçültebilecek ve istedikleri uygulamalarda gezinmeye devam edebilecek. Bu sırada arka planda video akışı sürecek. Bu özelliğe arka planda video oynatma özelliği demek de mümkün.

412