İngiltere'nin koronavirüs raporu sızdı

İngiltere’nin koronavirüs salgını ile ilgili hazırladığı rapor ülke basınında yer aldı. Rapora göre, salgının 2021’e kadar sürmesi ve 7.9 milyon İngilizin hastanelik olması ile sonuçlanabilir.

İngiltere'nin koronavirüs raporu sızdı - Sayfa 1

İlk olarak Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs (COVID-19) nedeniyle dünya genelinde hayatını kaybedenlerin sayısı 6 bini geçti.

İngiltere'nin koronavirüs raporu sızdı - Sayfa 2

Yüzden fazla ülkede görülen salgın ile ilgili pek çok ülke sıkı tedbirler almış durumda. Bu önemler kapsamında İngiltere’nin koronavirüs salgını ile ilgili hazırladığı rapor ülke basınında yer aldı.

İngiltere'nin koronavirüs raporu sızdı - Sayfa 3

İngiliz Guardian gazetesinin ulaştığı rapor oldukça korkutucu rakamlara ev sahipliği yapıyor. Söz konusu rapor salgının biteceği tarih ile ilgili tahmini tarihe de ev sahipliği yapıyor.

İngiltere'nin koronavirüs raporu sızdı - Sayfa 4

Rapora göre, İngiliz yetkililer salgının etkilerinin en az 12 ay daha görüleceği görüşünde. Başka bir deyişle salgının 2021’in bahar aylarına kadar sürmesi bekleniyor.Aynı raporda, nüfusun yüzde 80’inin bu süreçte enfekte olabileceği ve ülkede yaşayan her 100 kişiden 15’inin bu süreçte hastanede bakıma ihtiyaç duyabileceği bilgisine yer veriliyor.