İngiltere'deki mutasyonlu virüs daha ölümcül!

İngiliz bilim insanlarının yaptığı araştırma sonucuna göre, Birleşik Krallık'ta ortaya çıkan B.1.1.7 olarak bilinen mutasyonlu virüsün koronavirüsten yüzde 30 ila yüzde 70 daha ölümcül olduğu ortaya çıktı

İngiltere'deki mutasyonlu virüs daha ölümcül! - Sayfa 1

Birden fazla çalışmayı içeren raporda bilim insanları, B.1.1.7 olarak bilinen türün orijinal virüsten% 30 ila% 70 daha ölümcül olabileceği tahmininde bulundu. Araştırmalar, İngiltere'de daha tehlikeli bir durum söz konusu olacağını ortaya koyarken, İngiltere Başbakanı Boris Johnson da 'daha yüksek ölüm oranıyla' karşı karşıya kalabileceklerini duyurmuştu. 

İngiltere'deki mutasyonlu virüs daha ölümcül! - Sayfa 2

Business Insider'ın haberine göre, daha bulaşıcı ve tehlikeli olan mutasyonlu virüsün ABD'de dolaştığı tahmin edilirken, New York Times gazetesine göre, şu ana kadar en az 82 ülkede tespit edildi. Geçtiğimiz haftalarda yayınlanan bir araştırmada, İngiltere'de ortaya çıkan mutasyonlu virüsün ABD genelinde daha hızlı yayıldığı ve vaka sayısını her 10 günde bir ikiye katladığı belirtildi. Araştırma ayrıca, bu virüsün ABD'de yüzde 35 ila 45 daha bulaşıcı olduğu konusunda uyardı. 

İngiltere'deki mutasyonlu virüs daha ölümcül! - Sayfa 3

İngiltere'de virüs varyantının neden daha yüksek ölüm oranına sahip olabileceği henüz net değil ancak bilim insanları virüsle enfekte olan kişilerin vücutlarında koronavirüsle bağlantılı olarak daha yüsek virüse sahip oldukları ihtimali üzerinde duruyor. 

İngiltere'deki mutasyonlu virüs daha ölümcül! - Sayfa 4

"İNGİLTERE'DE ORTAYA ÇIKAN 'B.1.1.7' VARYANTI ŞUBAT AYI ORTALARINDA BASKIN OLABİLİR" 

Uzmanlara göre, İngiltere'de kent bölgesinde 2020 Aralık ayında dikkatleri çeken ve VOC (variant of concern) 202012/01 olarak isimlendirilen bu varyant, 2020 yılının Eylül ayının ikinci yarısında ortaya çıktı. Söz konusu varyant, özellikle aralık ayında İngiltere'nin güneyinde "sıkı kapanma" önlemlerine rağmen hızla yayılarak baskın hale geldi.