İngiltere'de Covid-19'un yeni türü araştırılıyor: Üçlü mutasyon

İngiltere'de bilim adamları, ülkenin Yorkshire bölgesinde 49 kişide görüldüğü belirtilen koronavirüsün yeni türü "üçlü mutasyonu” araştırıyor.

İngiltere'de Covid-19'un yeni türü araştırılıyor: Üçlü mutasyon - Sayfa 1

İngiltere'de bilim adamları, Yorkshire bölgesinde 49 kişiyi enfekte ettiği belirtilen yeni bir Covid-19 türü olan "üçlü mutasyonu" araştırdıklarını bildirdi. İngiltere Halk Sağlığı (PHE) tarafından yapılan açıklamada, “AV.1” olarak adlandırılan yeni türün yakından izlediği belirtildi. 

İngiltere'de Covid-19'un yeni türü araştırılıyor: Üçlü mutasyon - Sayfa 2

Sağlık yetkilileri, şu anda AV.1 türünün şiddetli bir hastalığa neden olma veya Covid-19 aşılarını daha az etkili hale getirme gibi kanıtlamış bir riski olmadığını aktardı.

İngiltere'de Covid-19'un yeni türü araştırılıyor: Üçlü mutasyon - Sayfa 3

Halk Sağlığı, yeni üçlü mutasyonun şu anda “araştırılan bir tür” olarak nitelendirildiğini ancak araştırmalarda türün yüksek bir risk oluşturduğu tespit edilirse, "endişe verici tür" olarak tanımlanacağını ifade etti.

 

İngiltere'de Covid-19'un yeni türü araştırılıyor: Üçlü mutasyon - Sayfa 4

Corona virüsün diğer türlerinde görülen üç önemli mutasyonu taşıdığı için "üçlü mutasyon" olarak adlandırılan yeni türün (E484K) Güney Afrika ve Brezilya, (N439K) İskoçya ve (P681H) İngiltere'de görülen Covid-19 türlerinin özelliklerini taşıdığı belirtildi.