İngiltere Halk Sağlığı Enstitüsü: Vakaların yüzde 75'i Hint varyantı

İngiltere Halk Sağlığı Enstitüsü (PHE), Türkiye'nin de dahil olduğu 50'yi aşkın ülkede tespit edilen Hindistan delta mutasyonun hastaneye yatış riskini artırdığını belirterek, çocuklardaki vaka oranının arttırdığını duyurdu. Ülkedeki en yaygın varyant haline gelen B.1.617.2 mutasyonu nedeniyle vaka sayısının geçen haftadan bu yana neredeyse iki kat arttığını ifade eden uzmanlar, halkı aşı olmaya çağırdı.

İngiltere Halk Sağlığı Enstitüsü: Vakaların yüzde 75'i Hint varyantı - Sayfa 1

İngiltere son 24 saatte Covid-19 kaynaklı 18 ölüm ve 5 bin 274 vakası bildirdi. 26 Mart'tan bu yana ülkedeki en yüksek yeni vaka sayısı kaydedildi.

112
İngiltere Halk Sağlığı Enstitüsü: Vakaların yüzde 75'i Hint varyantı - Sayfa 2

Halk sağlığı uzmanlara durumun ilk olarak Hindistan'da tespit edilen ve B.1.617.2 olarak da bilinen Hindistan delta mutasyonundan kaynaklanmış olabileceğini söyledi. 

212
İngiltere Halk Sağlığı Enstitüsü: Vakaların yüzde 75'i Hint varyantı - Sayfa 3

VAKA SAYISI BİR HAFTADA NEREDEYSE İKİ KAT ARTTI

İngiltere Halk Sağlığı Enstitüsü(PHE), corona virüsün Hindistan delta varyantının İngiltere alfa varyantına kıyasla hastaneye yatış riskinde artışa yol açabileceğini söyledi. PHE tarafından yapılan açıklamada delta mutasyonu nedeniyle, ülkedeki vakaların geçen haftadan bu yana 5 bin 472 artarak 12 bin 431'e yükseldiği belirtildi. 

312
İngiltere Halk Sağlığı Enstitüsü: Vakaların yüzde 75'i Hint varyantı - Sayfa 4

Kuruluş haftalık vaka raporunda,  "Erken kanıtlar, alfa varyantına kıyasla, delta varyantıyla enfekte olanların hastaneye yatış riskinin arttığını gösteriyor, ancak bu bulguya daha fazla veriye ihtiyacımız var” açıklamasını yaptı. 

412