İngiliz Parlamentosundan Hükümete Uygur eleştirisi

İngiltere Parlamentosu, hükümetin zorla çalıştırma cezalarını geciktirmesini eleştirdi

İngiliz Parlamentosundan Hükümete Uygur eleştirisi - Sayfa 1

Hong Kong merkezli Doğu Günlük Haber sitesine göre İngiltere Parlamentosu, hükümeti Doğu Türkistan'daki zorla çalıştırma şirketlerine yönelik yaptırımları geciktirdiği için eleştirdi.

İngiliz Parlamentosundan Hükümete Uygur eleştirisi - Sayfa 2

Habere göre, İngiltere Hükümeti bu yıl Mart ayında Doğu Türkistan'da zorla çalıştırmayla bağlantısı olmadığını kanıtlayamayan şirketlere belirli bir süre tanıyarak nihayetinde hala kanıt sunamayan şirketlerin cezalandırılacağı konusunda söz vermişti. İngiltere Parlamento 10 Haziran'da Hükümetin bahse konu şirketlere cezai yaptırım uygulanmasını geciktirdiği gerekçesiyle eleştirilerde bulundu.

İngiliz Parlamentosundan Hükümete Uygur eleştirisi - Sayfa 3

Birleşik Krallık Ticaret, Enerji ve Sanayi Stratejisi denetim Komitesi, İngiliz moda, perakende, medya ve teknoloji şirketlerinin Doğu Türkistan'daki Çin komünist Rejimi tarafından çalışmaya zorlanan Uygur Müslümanların trajedisiyle doğrudan veya dolaylı olarak bağlantısı olabileceğini kaydetti ve hükümeti, değişmeyen şirketlere para cezası ve kara listeye alma gibi bir dizi yaptırımlar uygulamaya çağırdı.

İngiliz Parlamentosundan Hükümete Uygur eleştirisi - Sayfa 4

İNGİLİZ HÜKÜMETİ KÖLE İŞÇİ ÇALIŞTIRAN ŞİRKETLERİ CEZALAMAYI GECİKTİRDİ

Komite, hükümetin 2015 Modern Kölelik Yasasını değiştirmeyi kabul etmesine rağmen, komitenin önceki raporunda yer alan zorla çalıştırmayı önleme ile ilgili değişikliklerin çoğunu reddederken Doğu Türkistan'daki köle işçi çalıştırmanın da ele alınmasına yardımcı olacak katı önlemleri ertelediğini öne sürüyor.