İngiliz mutasyonu ile ilgili kritik araştırma

Dünyanın en önemli tıp dergisi olarak kabul edilen Lancet, ilk olarak İngiltere'de tanımlanan Covid-19'un bulaşıcı varyantı B.1.1.7’nin (İngiliz mutasyonu) diğer varyantlara göre ciddi hastalık, ölüm veya diğer klinik sonuç risklerinde hiçbir fark bulunmadığını açıkladı.

İngiliz mutasyonu ile ilgili kritik araştırma - Sayfa 1

The Lancet tıp dergisi tarafından yayımlanan yeni araştırmaya göre, ilk olarak İngiltere’de tanımlanan B.1.1.7 varyantının hastanede yatan hastalarda daha ciddi hastalıklara neden olmadı.
 
 

İngiliz mutasyonu ile ilgili kritik araştırma - Sayfa 2

NTV'de yer alan habere göre, hakemli tıp dergisi tarafından yayınlanan çalışmada, geçtiğimiz yıl Kasım ve Aralık aylarında İngiltere’deki hastanelere kabul edilen 496 Covid-19 hastasından oluşan bir grup analiz edilirken, B.1.1.7 adı verilen İngiltere mutasyonu ya da diğer mutasyonlarla enfekte olmuş hastalardaki sonuçlar karşılaştırıldı.
 

İngiliz mutasyonu ile ilgili kritik araştırma - Sayfa 3

Çalışma ve analizin sonucunda B.1.1.7 (İngiliz mutasyonu) ve diğer varyantları olan hastalar arasında ciddi hastalık, ölüm veya diğer klinik sonuç risklerinde hiçbir fark bulunmadığı tespit edildi.
 
 

İngiliz mutasyonu ile ilgili kritik araştırma - Sayfa 4

Araştırmacılar, "Gerçek dünyaya dayanan verilerimiz, B.1.1.7 ile hastaneye yatırılan hastaların durumlarının, olmayanlara göre belirgin bir şekilde farklı olmadığına dair güvence sağlıyor" dedi.