İngiliz bilim adamlarından kritik COVID-19 açıklaması: "Kayıp parçayı bulduk"

Koronavirüs salgını 2 yıldır tüm dünyayı esir aldı. Bu kapsamda dünyanın farklı noktalarında pek çok aşı geliştirildi. İngiltere'den ise her şeyi değiştirebilecek bir keşif geldi. Koronavirüsü mercek altına alan İngiliz bilim adamları 'kayıp parçayı bulduk' açıklamasında bulundu.

İngiliz bilim adamlarından kritik COVID-19 açıklaması: "Kayıp parçayı bulduk" - Sayfa 1

Dünya yaklaşık 2 yıldır koronavirüs ile yatıp koronavirüs ile kalkıyor... İlk olarak 2019'un son günlerinde Çin'in Wuhan kentinde görülen Kovid-19 gezegenimizin bir numaralı ortak gündemi olmaya devam ediyor.

121
İngiliz bilim adamlarından kritik COVID-19 açıklaması: "Kayıp parçayı bulduk" - Sayfa 2

Dünya genelinde 225 milyondan fazla insana buluşan Kovid-19 5 milyona yakın cana mal oldu. Delta varyantı ile daha bulaşıcı hale gelen virüs dünyanın dört bir yanında can almaya devam ediyor.

221
İngiliz bilim adamlarından kritik COVID-19 açıklaması: "Kayıp parçayı bulduk" - Sayfa 3

Pandemi ile birlikte bilim dünyası neredeyse tüm mesaisini virüsü yenmeye ayırdı. Bu kapsamda virüse karşı elimizdeki en güçlü silah olan pek çok aşı geliştirildi.

321
İngiliz bilim adamlarından kritik COVID-19 açıklaması: "Kayıp parçayı bulduk" - Sayfa 4

Dünya genelinde 5 milyar dozun üzerinde aşılama yapıldı ve bu sayede pek çok hayat kurtarıldı. Bilim dünyası koronavirüs ile mücadele kapsamında hala pek çok araştırmaya imza atıyor.

421