İnek otlatırken EBA'da derse katılan Ayşenur: Her koşulda ders çalışmayı seviyorum

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde, inek otlatırken Eğitim Bilişim Ağı'ndan (EBA) canlı derse katılan İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ayşenur Doludağ'ın o anları, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından sosyal medya hesaplarında paylaşıldı. Paylaşım büyük beğeni alırken, DHA'ya konuşan Ayşenur Doludağ ise, her koşulda ders çalışmayı sevdiğini söyledi.

İnek otlatırken EBA'da derse katılan Ayşenur: Her koşulda ders çalışmayı seviyorum - Sayfa 1

Manisa Şehit Fatih Kalu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde yatılı olarak öğrenim gören 10'uncu sınıf öğrencisi Ayşenur Doludağ, koronavirüs salgını nedeniyle eğitime ara verilmesinin ardından memleketi olan Balıkesir'in Sındırgı ilçesinin kırsal Bayraklı Mahallesi'ndeki ailesinin yanına döndü. 

İnek otlatırken EBA'da derse katılan Ayşenur: Her koşulda ders çalışmayı seviyorum - Sayfa 2

Burada çiftçilik yapan ailesine yardım eden Doludağ, bir yandan da eğitimini EBA'daki canlı dersleri takip ederek sürdürüyor. Doludağ'ın 15 Mayıs'ta EBA'dan canlı olarak felsefe dersini cep telefonundan takip ederken, bir yandan da ailesinin ineklerini otlattığı öğretmeni Sebahat Yıldırım'ın dikkatini çekti. Öğretmeni Doludağ'ın bu görüntüsünü Milli Eğitim Bakanlığı ile paylaştı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, izlediği bu görüntüleri sosyal medya hesaplarından paylaştı.

İnek otlatırken EBA'da derse katılan Ayşenur: Her koşulda ders çalışmayı seviyorum - Sayfa 3

BAKAN SELÇUK ŞUNLARI PAYLAŞTI

Bakan Selçuk sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Sevgili Ayşenur... 'Ben de köyde bir yandan inek güder, bir yandan kitap okurdum' demek isterdim. Ama bizde inek vardı, kitap yoktu :) Bu imkanların daha fazlası bizim görevimiz, sizin hakkınız. Fakat biz çok şanslıyız ki senin gibi öğrencilerimiz var. Ailene selamlar."

İnek otlatırken EBA'da derse katılan Ayşenur: Her koşulda ders çalışmayı seviyorum - Sayfa 4

'HER KOŞUDA ÇALIŞMAYI SEVİYORUM'

Paylaşım büyük binlerce beğeni alırken, DHA'ya konuşan Ayşenur Doludağ ise, her koşulda ders çalışmayı sevdiğini söyledi. Devletin vermiş olduğu imkanlar için emeği geçenlere teşekkür eden Doludağ, "Daha önceden EBA TV'yi evimizden izliyordum.