İlk önce hangi oylar sayılacak?

Türkiye, 24 Haziran'da sandık başına gidecek. Cumhurbaşkanı Seçimi ile&nbsp; 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde yurt içinde 56 milyon 342 bin 263 oy&nbsp; kullanılacak. Türkiye genelinde seçmenler, saat 08.00-17.00 saatleri arasında&nbsp; sandık başına gidecek. Ancak, saat 17.00'ye geldiği halde, sandık başında&nbsp; oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler, başkan tarafından sayıldıktan sonra&nbsp; sıra ile oylarını kullanabilecek.<br /> <br /> <br />

İlk önce hangi oylar sayılacak? - Sayfa 1

Türkiye, 24 Haziran'da sandık başına gidecek. Cumhurbaşkanı Seçimi ile  27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde yurt içinde 56 milyon 342 bin 263 oy  kullanılacak. Türkiye genelinde seçmenler, saat 08.00-17.00 saatleri arasında  sandık başına gidecek. Ancak, saat 17.00'ye geldiği halde, sandık başında  oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler, başkan tarafından sayıldıktan sonra  sıra ile oylarını kullanabilecek.


110
İlk önce hangi oylar sayılacak? - Sayfa 2

Seçmenler oy verme günü, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını  taşıyan, Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı, nüfus cüzdanı, geçici kimlik belgesi,  resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı,  askerlik belgesi, sürücü belgesi, hakim ve savcılar ile yüksek yargı organı  mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı  gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmi nitelikteki belgeyi  yanında bulunduracak. Seçmen bilgi kağıdı gelmeyen kayıtlı seçmenler, bu  belgelerden birisiyle oy kullanabilecek.



210
İlk önce hangi oylar sayılacak? - Sayfa 3

Üzerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası olmayan resimli ve resmi  bir kimlik belgesi ibraz eden seçmenin oy kullanabilmesi için, bu belgelerin  yanında ayrıca seçmen bilgi kağıdını veya nüfus müdürlüklerince verilmiş nüfus  kayıt örneğini ibraz etmesi şart olacak.


310
İlk önce hangi oylar sayılacak? - Sayfa 4

Sandık kurulu görevlisi, seçmenin kimliğini alarak seçmen listesinde  ismini bulacak ve kontrollerini yaptıktan sonra birleşik oy pusulası, zarf ve  mührü seçmene vererek kabinde oyunu kullanmasını isteyecek. Cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya  haberleşme sağlayıcı cihazlarla oy verme yerine girilmesi yasak olacak. Bu tür  cihazlar, oy verme işlemi bittikten sonra iade edilmek üzere sandık kuruluna  bırakılacak. Sandık kurulunun görev yaptığı yerde cep telefonu ile görüşme yapmak  yasak olacak. Ancak sandık kurulu başkan ve üyelerinin, görevleri gereği yapacağı  görüşmeler bu hükmün dışında tutulacak. Bu hükme aykırı davranan kimseler kurul  başkanı tarafından uyarılacak, bu uyarıya rağmen görüşmesini sürdüren kimse,  derhal oradan çıkarılacak.


410