İlk kez böyle görüntülendi, Büyük Menderes Nehri kurudu

AYDIN Ovası'nı sulayan Büyük Menderes Nehri, yağışların az olması nedeniyle kurudu. En kuram dönemlerinden birininden birini yaşıyan nehirdeki su seviyesinin çekilmesiyle zor durumda kalan çiftçilerden bazıları ise traktör ile set yapıp, nehrin dibinde kalan suları biriktirerek çözüm üretmeye çalışıyor.

İlk kez böyle görüntülendi, Büyük Menderes Nehri kurudu - Sayfa 1

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinden çıkarak Uşak, Denizli ve Aydın'dan geçerek Ege Denizine dökülen 584 kilometre uzunluğundaki Büyük Menderes Nehri, en kurak dönemlerinden birini yaşıyor. 

111
İlk kez böyle görüntülendi, Büyük Menderes Nehri kurudu - Sayfa 2

Daha önce taşkınlarla gündeme gelen Büyük Menderes Nehri'nin kuruması Aydın Ovası'ndaki çiftçileri tedirgin etti. Yağmur ve kar yağışının diğer yıllara oranla az olması ve sıcaklıkların da yükselmeye başlaması nedeniyle geçen yıl mayıs ayında 2.5 metre yüksekliğinde su bulunan Büyük Menderes Nehri'nde neredeyse su kalmadı. 

211
İlk kez böyle görüntülendi, Büyük Menderes Nehri kurudu - Sayfa 3

Çiftçiler traktörleriyle nehrin yatağında setler yapıp, dipteki az miktardaki suyu biriktirmeye başladı. Nehrin büyük bölümünde ise dipteki kumlar ortaya çıktı. Çiftçiler nehirdeki kumlar üzerinde yürüyerek, kara kara ne yapacaklarını düşünmeye başladı.

311
İlk kez böyle görüntülendi, Büyük Menderes Nehri kurudu - Sayfa 4

'NEHRİ, İLK DEFA BÖYLE GÖRDÜM'

Büyük Menderes Nehri'nin her gün suların azalarak kuruma noktasına geldiğini belirten, İncirliova Ziraat Odası Başkanı Ali Kaykı, "Aralık ayından bu yana yağmurlar yeterli seviyede yağmadı. 

411