İkinci el telefonda garanti dönemi

Geçtiğimiz yıl cep telefonu ve tabletlerin ikinci el piyasada en az 12 ay garanti süresi ile satılması zorunlu hale gelmişti. Ayrıca kullanılmış cep telefonları ve tabletlerin Ticaret Bakanlığınca onaylı "yenileme merkezleri"nde yenilenmesi şartı getirilmişti. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yenileme merkezi olmak için başvuru yapan ilk firmaya belge verildiğini açıkladı.

İkinci el telefonda garanti dönemi - Sayfa 1

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde düzenlenen “Türk Standartları Enstitüsü’nün (TSE) 60. Olağan Kurul Toplantısı”na katıldı. 

İkinci el telefonda garanti dönemi - Sayfa 2

TSE’nin standardizasyon ve uygunluk değerlendirme alanlarında sahip olduğu tecrübe ve deneyim ile Türkiye’nin hem bölgedeki hem de İslam dünyasına liderlik ettiğini dile getiren Varank, “Tabii nihai amacımız TSE’yi uluslararası camiada daha fazla tercih edilen öncü kuruluşlardan bir tanesi haline getirebilmek. Şunu çok iyi biliyoruz, TSE ne kadar güçlü olursa özellikle gelişmiş ülke pazarlarındaki sanayicimiz de o kadar güçlü olur. O yüzden TSE’nin faaliyetlerine her zamankinden çok daha fazla Bakanlık olarak da önem veriyoruz.

İkinci el telefonda garanti dönemi - Sayfa 3

Standartların, uygunluk sertifikalarının dayanağı ve ticaretin ortak dili olduğunun altını çizen Varank, “Biz Türkiye olarak sadece standartlara uyum sağlamak değil, aynı zamanda karar verici bir ülke olmak istiyoruz. Türk Standartları Enstitümüz de adımlarını, bu hassas noktayı dikkate alarak atıyor” diye konuştu.

İkinci el telefonda garanti dönemi - Sayfa 4

Geçtiğimiz günlerde yayımlanan Elektrikli Araçlar ve Elektrikli Araç Şarj Sistemleri Temel Terim ve Tanımlar Standardı’nın en güzel örneklerinden biri olduğunu söyleyen Varank, “Bu standartla TOGG’un ürettiği araç başta olmak üzere elektrikli araç şarj ekosisteminin güçlendirilmesi için teknik çalışmaların zeminini ve ilk adımını atmış olduk” ifadelerini kullandı.