"İddia ediyorum ev kiraları 4 bin lira birden düşecek"

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, ev kiralarının 2023'te düşeceğini söyledi. Aşa, İddia ediyorum, "10 bin TL'lik evin kirası 6-7 bine inecek" diye konuştu.

"İddia ediyorum ev kiraları 4 bin lira birden düşecek" - Sayfa 1

Son bir yılda, emlak piyasası görülmemiş bir tabloya sahne oldu. Kiralar astronomik şekilde artış sürecine girerken, İstanbul'da kiralık ve satılık evler için adeta uzun kuyruklar oluştu. 

110
"İddia ediyorum ev kiraları 4 bin lira birden düşecek" - Sayfa 2

Ev sahipleri 3-4 bin TL'lik kiraları, birden bire 10 binli rakamlara çıkardı. Yakın zamana kadar 1 milyona alıcı bulamayan evlerin fiyatı 3-4 milyonlara çıktı.
 

210
"İddia ediyorum ev kiraları 4 bin lira birden düşecek" - Sayfa 3

Akşam Gazetesi'nden Şenay Büyükköşdere'ye konuşan İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa konut piyasasındaki bu hareketli sürecin sonlarına yaklaşıldığını düşünüyor. Talebin azalması, kira ödemelerinde sorunların başlamasıyla fiyatlardaki yukarı yönlü ivmenin tersine dönmeye başladığını söyleyen Aşa, "Kiralarda düşüş eğilimi başladı. İddia ediyorum. 2023'te 10 bin TL'lik evler 6-7 bine düşecek" dedi. 
 

310
"İddia ediyorum ev kiraları 4 bin lira birden düşecek" - Sayfa 4

Vatandaşın aldığı maaşa göre kiraların çok yüksek olduğunu vurgulayan Aşa, "İnsanlar artık mevcut evinden çıkmamak için elinden geleni yapıyor. Hatta 2-3 binlik kirayı, 5-6 bine çıkanlar bile mal sahibinin talebine 'tamam' diyor. Çünkü arasa, onu bile bulamayacak. Şu an için kiralar yüzde şu kadar düştü demek mümkün değil ama nokta seviyesinde de olsa bu bir başlangıç" ifadelerini kullandı.

410