Hüseyin usta kralın baş aşçısı oldu

İskenderun'da restoranda çalışırken Suudi Arabistan'dan gelen bir devlet adamı için yaptığı meyve tabağı çok beğenilince bu ülkeye davet edilen Hüseyin Doğruöz, Kral Abdullah'ın ailesine 18 yıl yemek yaptı. Doğruöz, kısa sürede elde ettiği başarılar ile Kral Abdullah'ın veliaht prens olduğu dönemde restoran ve otellerini başaşçı olarak yönetti.

Hüseyin usta kralın baş aşçısı oldu - Sayfa 1

Bulaşık yıkayarak başladığı mesleğinde hazırladığı meyve tabağıyla iyi bir mutfak şefi olma yolunun kapısını aralayan Hüseyin Doğruöz, ortaya koyduğu eşsiz lezzetlerle Türk mutfağının tanıtımına katkı sunuyor.

118
Hüseyin usta kralın baş aşçısı oldu - Sayfa 2

Doğruöz'ün serüveni çocukluğunda Hatay'ın Yayladağ ilçesi Çaksına (Dağdüzü) köyünde yaşadığı dönemde ilçedeki restoranlara giderek bulaşıkçılık yapmasıyla başladı. Daha 14 yaşındayken aşçı olmayı kafaya koyan Doğruöz köyünde kalmamak için mesleğine sıkı sıkıya sarıldı.

218
Hüseyin usta kralın baş aşçısı oldu - Sayfa 3

Babasının köye dönmesi için ısrar etmesine rağmen önce Mersin'e, ardından İzmir'e giden Doğruöz, farklı otel ve restoranlarda 3 yıl bulaşık yıkadı. Soğuk meze bölümünde 7 yıl çalışan Doğruöz, hem aşçılık eğitimi aldı hem de mesleğini en iyi şekilde yaparak, 23 yaşında şefliğe yükseldi.

318
Hüseyin usta kralın baş aşçısı oldu - Sayfa 4

Mesleğini çok sevdiği için zorlu sürecin üstesinden gelen Doğruöz, Hatay'a döndüğünde kendi restoranını açtı. Mülk sahibi ile yaşanan anlaşmazlık nedeniyle burayı kapatan Doğruöz, aşçılık mesleğini bazı tarihi restoranlarda ve otellerde sürdürdü.

418