Yosundan jet yakıtı üretecek... Avrupa'nın tek tesisinde ilk test

Bakan Fatih Dönmez ile Bakan Mustafa Varank, Avrupa’nın ilk ve tek karbon negatif biyorafineri tesisinin açılışına katıldı. Yosunlardan elde edilen biyojet yakıtı kullanılarak jet motoru test edildi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Yosundan jet yakıtı üretecek... Avrupa'nın tek tesisinde ilk test

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Biyoekonomi Odaklı Kalkınma İçin Entegre Biyorafineri Konsepti Projesi kapsamında hayata geçirilen, Avrupa’nın ilk ve tek karbon negatif biyorafineri tesisinin açılış törenine katıldı. Dönmez ve Varank tesiste üretilen yakıtla mini bir jet motorunu çalıştırarak ilk testi yaptı.

Boğaziçi Üniversitesi Sarıtepe Kampüsü’ndeki törende AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ve Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci de yer aldı. 

"DEMO UÇUŞUMUZU BU YIL İÇERİSİNDE GERÇEKLEŞTİRMEYİ PLANLIYORUZ"

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER