Yerli sosyal medya platformu 'Yazbee' hazır; Hedef 30 milyon kullanıcı

Türk girişimci ve mühendislerin geliştirdiği yerli sosyal medya platformu 'Yazbee' kullanıma hazır hale geldi. 500 kişiyi istihdam edebilme potansiyeli taşıdıklarını ve global bir marka olma amacıyla yola çıktıklarını belirten uygulamanın kurucu başkanı Arif Ünver, gelecek yıl 30 milyon kullanıcıya ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Yerli sosyal medya platformu 'Yazbee' hazır; Hedef 30 milyon kullanıcı

Türk girişimci ve mühendisleri 'Yazbee' adını verdikleri yerli sosyal medya platformu geliştirdi. Türkiye'de sosyal medyanın yoğun kullanımı ve kullanıcı sayısının yüksekliği nedeniyle 2016 yılında Mobifin A.Ş. isimli şirket kurduklarını ifade eden Yazbee platformu kurucu başkanı Arif Ünver, 2020'in sonuna kadar 30 milyon kullanıcıya ulaşmayı amaçladıklarını aktardı.

TÜRKİYE İLK 10'DA YER ALIYOR

Uygulama marketlerden indirilebilen Yazbee'nin yüzde 100 yerli yazılım olduğunu belirten Ünver, “Popüler sosyal medya kullanıcılarının sayılarına baktığımız zaman Türkiye hepsinde ilk 10'da yer alıyor. Hatta nüfusa göre bazı platformlarda ilk 3'te. Pazarın böyle büyük olması bizim de bu platformu kurmamıza zemin hazırladı. Hukuk, yazılım, veri analistleri başta olmak üzere toplamda 500 nitelikli insana iş sağlama potansiyeli taşıyoruz" dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER