Yeni havalimanı inşaatında eylem

Yeni havalimanı şantiyesinde çalışan Türk işçilerin kaldığı Akpınar şantiyesinde dün sabah işçiler eylem yaptı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Yeni havalimanı inşaatında eylem

Sabah 06.00'dan itibaren kaldıkları barakalardan çıkan işçiler, kendilerini iş sahasına götürecek servislere binmedi, ıslık ve sloganlarla yönetimi protesto etti. Yaklaşık 3 bin işçinin katıldığı eylem sebebiyle yeni havalimanı inşaat sahasına jandarma ve polis geldi. Sabah saatlerinde yaşanan kısa bir gerginlik sebebiyle jandarma gaz kullandı. Herhangi bir gözaltı yaşanmadı. Şantiyede gün boyu bekleyişlerini sürdüren işçiler taşkınlık yapan arkadaşlarını alandan uzaklaştırdı. İsimlerini vermek isteyen birçok işçi, son derece zor koşullarda çalıştıklarını, özellikle barınma ve yemek ihtiyaçlarının sağlıklı olarak karşılanmadığını söyledi. Bazı işçiler de havalimanında yaşanan iş kazaları sebebiyle birçok arkadaşlarının yaşamını yitirdiğini ve bu olayların üzerinin yönetim tarafından kapatıldığını öne sürdü.

İGA Havalimanı İşletmesi, eylemle ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: “Bu sabah erken saatlerde işçi kardeşlerimizi inşaat alanına götürmesi gereken servislerin kötü hava koşulları nedeniyle gecikmesi sonucu çalışanlarımız yağmur altında bekledikleri sırada mağdur olmuşlar ve bu durumu protesto etmişlerdir” denildi. Olayı yakından izlendiklerini belirten İGA İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu, işçi temsilcileriyle bir araya gelip sorunlarını dinledi. Ardından işçilerin sunduğu 15 maddelik talep listesini kabul etti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER