Yeni dönemin ilk azli

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Cumhurbaşkanlığı kararıyla görevden alınırken yerine yardımcısı Adil Karaismailoğlu getirildi. Turhan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde azledilen ilk bakan oldu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Yeni dönemin ilk azli

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla görevden alındı. Turhan, yeni sistemde azledilen ilk bakan olurken yerine yardımcısı Adil Karaismailoğlu getirildi. Turhan, 10 Temmuz 2018’de görevi Ahmet Arslan’dan devralmıştı. Erdoğan, dokuz yıl Karayolları Genel Müdürlüğü görevini yürüten Turhan’dan özellikle Kanal İstanbul projesine eğilmesini istemişti.

SİVAS’TA İKİ KEZ UYARDI

Turhan, yaklaşık bir buçuk yıllık bakanlık döneminde Kanal İstanbul dışında da birkaç kez Erdoğan’ın eleştirilerinin hedefinde oldu. Geçtiğimiz yıl yerel seçimlerden önce Sivas mitinginde halka hitap eden Erdoğan, Sivas Yüksek Hızlı Tren hattıyla ilgili konuşurken, “Ulaştırma Bakanı da burada. İşi takip etmez, bitirmezse eyvallah, güle güle” demişti. Erdoğan, bundan yedi ay sonra da yine Sivas’ta katıldığı bir programda Turhan’a seslenerek, “Senden aldığım sözü buraya aktardım ona göre. Tamam, işi sıkı tutacağız. Artık top benden çıktı. Herhalde verdiği sözü yerine getirmezse biz ipi farklı çekeriz, ona göre” ifadesini kullanmıştı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER