Mescid-i Aksa'da “Bayrak Yürüyüşü” öncesi gerginlik

Yüzlerce İsrailli yerleşimci, “Bayrak Yürüyüşü” öncesinde Mescid-i Aksa’ya gelerek avluda dini ritüellerini gerçekleştirdi. Yahudilerin ziyareti öncesi ise İsrail güçlerinin ibadet eden Müslümanların etrafını kuşatarak, saldırdıkları yaşlı adamı camiden atması gerginliğe neden oldu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Mescid-i Aksa'da “Bayrak Yürüyüşü” öncesi gerginlik

İşgal altındaki Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’ya İsrail güçleri korumasında gelen aralarında aşırı sağcı Yahudi Gücü (Otzma Yehudit) Partisi liderlerinden milletvekili Itamar Ben Gvir'in de bulunduğu yüzlerce İsrailli yerleşimci, avluya girerek dini ritüellerini gerçekleştirdi.

Görgü tanıkları, İsrailli yerleşimcilerin halen Mescid-i Aksa’da bulunduğunu ve provokasyonlarına devam ettiğini belirtti.

İsrail güçleri, İsrailli yerleşimcilerin bugün yerel saatle 16.00’da düzenleyecekleri “Bayrak Yürüyüşü” öncesinde Mescid-i Aksa’ya giden yollarda konuşlanarak birçok noktada barikat kurdu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER