Ve ABD teyit etti: Bölgeye yerleştirdik

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'un Sözcüsü Eric Pahon'ın geçen hafta Hürriyet'e yaptığı Menbiç açıklamalarının Ankara'da rahatsızlık yaratmasının ardından bu hafta ABD'den havayı yumuşatmaya yönelik yeni açıklamalar geldi. ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı uluslararası koalisyonun sözcüsü Albay Sean Ryan, Ankara'nın beklediği ortak devriye için tarih vermedi ama ülkesinin terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'nin Menbiç'ten tamamen çıkartılmasına yönelik taahüdüne bağlı olduğunu vurguladı. Sözcü Ryan

HÜRRİYET HÜRRİYET
Ve ABD teyit etti: Bölgeye yerleştirdik

Bağdat'tan video konferansla Pentagon'daki gazetecilerin sorularını yanıtlayan Albay Sean Ryan, Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) operasyon başlattığı Hacın bölgesinde tahminen 1500 ila 2000 civarında DEAŞ'lı olduğunu kaydetti. DEAŞ'lıların kazdıkları tüneller nedeniyle hareket serbestisinin olduğuna dikkat çeken Ryan, bu nedenle de tam rakam vermenin mümkün olmadığını ve operasyonun yavaş ilerlediğini dile getirdi.

İSTİKRAR KOORDİNELİ DEVRİYE SAYESİNDE

Ankara ile Washington'ın Haziran ayında üzerind anlaştıkları Menbiç yol haritasının uygulanmasındaki aksamaların hatırlatılması üzerine Albay Ryan, şunları söyledi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER