Uzmanlar Fed'i değerlendirdi: Bu yıl piyasaların canı sıkılacak

Yılın ilk Fed toplantısı geride kalırken; piyasalara beklenenden daha şahin bir tonda mesajlar verildi ve piyasalar hareketlendi. Tüm gelişmeleri Inveo Portföy Fon Yönetim Müdürü Eral Karayazıcı ve Baştürk Finansal Danışmanlık Kurucusu Rıdvan Baştürk hurriyet.com.tr'ye değerlendirdi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Uzmanlar Fed'i değerlendirdi: Bu yıl piyasaların canı sıkılacak

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) ocak ayı toplantısı sonuçlandı. Buna göre banka, faiz oranlarını beklentiler dahilinde değiştirmeyerek yüzde 0 ile 0.25 arasında sabit tuttu. Fed'in mesajları sonrası, Türkiye saati ile 22:30'da Başkan Jerome Powell, basın toplantısında şahin tonlu açıklamalarda bulundu. Powell'ın yaptığı konuşmasından öne çıkanlar şöyle oldu:

* Martta faiz artırma niyetindeyiz

* Faiz artışlarının miktarı konusunda karar vermedik

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER