Uzaktan eğitimi bir de öğretmenlerden dinleyin: 'Derste adeta Cem Yılmaz’ım, şov yapıyorum ama...'

Koronavirüsün hayatımıza getirdiği en büyük yeniliklerden biri uzaktan eğitim oldu. Öğretmenlerimiz artık tahta önünden değil, ekran başından sesleniyor çocuklara. Şimdiye kadar öğrenci ve ebeveynler anlattı, peki öğretmenler ne yaşıyor bu süreçte? Kimi devlet kimi özel okuldan öğretmenlerle konuştuk. Öğrencilerin ilgisini ekranda tutmak için şov yapan, sesini yükselterek konuştuğu için sertlikle suçlanan, derste oyun oynayan çocuklarla baş etmeye çalışan öğretmenler yine de pes etmiyor!

HÜRRİYET HÜRRİYET
Uzaktan eğitimi bir de öğretmenlerden dinleyin: 'Derste adeta Cem Yılmaz’ım, şov yapıyorum ama...'

İçinden geçtiğimiz bu dönem, öğretmenlerimiz için bir milat desek, abartmış olmayız. Korona salgını ve hayatımıza uzaktan eğitimin girmesiyle birlikte teknolojiyle ilk kez tanışan pek çok öğretmenimiz oldu ve hiçbiri, yılların tecrübesine rağmen başlangıçta kaygı duyduklarını saklamıyor. Kimi öğrencilerine sarılamadığı için üzgün, kimi uzaktan eğitimden memnun. Gece 24.00’te velilerle toplantı yapan dahi var... Sekiz öğretmenimizle konuştuk, uzaktan eğitim deneyimlerini dinledik.

YABANCILAŞAN BİR NESİLDEN KORKUYORUM

Kadın, 29, Türkçe öğretmeni

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER