için kaldı

Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi’nin yapımına başlanıyor! 'Borcumu ödüyorum'

Türk sinemasının usta yapımcısı Türker İnanoğlu, Karabük’te kendi adını taşıyan fakültenin inşası için girişimlere başladı. Safranbolu’da açılacak Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi binasının imza töreninde yapımcı, “Safranbolu’ya borcumu ödemek için böyle bir şey yapmak istedim” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi’nin yapımına başlanıyor! 'Borcumu ödüyorum'

Usta yapımcı Türker İnanoğlu’nun adını taşıyacak iletişim fakültesi binasının Karabük Üniversitesi Safranbolu yerleşkesinde yapımına başlanabilmesi için imza atıldı. Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat ve Türker İnanoğlu, Safranbolu’da bir araya geldi. 5 bin 300 metrekare kapalı alana sahip Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi binası Karabük Üniversitesi’ne devredilen Safranbolu eski kaymakamlığının bulunduğu yere inşa edilecek. Fakültede öğrenciler gazetecilik, fotoğrafçılık, radyo, televizyon ve internet televizyonculuğu dallarında öğrenim görecek.

Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi’nin yapımına başlanıyor! 'Borcumu ödüyorum' - Resim : 1

Protokol töreninde çok duygulanan Türker İnanoğlu, “Ben Safranbolu’da doğdum, Safranbolu’yu çok seviyorum. Burada çok arkadaşlarım var. Ama büyük bir çoğunluğunu kaybettik, 7-8 kişi kaldı... Safranbolu’ya borcumu ödemek için böyle bir şey yapmak istedim. Umarım ülkemiz için iyi talebeler yetiştiririz. Hayırlı olsun” diye konuştu.

Safranbolu ruhuna uygun bir fakülte

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER