Ülke büyümesine başkent katkısı

Üretimde başkenti temsil etmenin sorumluluğuyla ‘Başkentin sanayisini sanayinin başkentine dönüştürme’ çabası içinde olduklarını söyleyen Ankara Sanayi Odası (ASO) Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdebir, “Ankara, yüksek teknoloji, yüksek katma değerli üretim potansiyeli ile ülke sanayisinin gelişimine önemli katkılar sağlamaya devam etmektedir.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Ülke büyümesine başkent katkısı

Ankara, yeni teknolojiler, gelişmeler, trendler konusunda öncü bir kent olarak uluslararası yatırımcılara önemli yatırım imkânları sunmaktadır” dedi. Son yıllarda Ankara’da ileri teknoloji alanında faaliyet gösteren sanayi işletmelerinin sayısının arttığına vurgu yapan Özdebir, ”Bu konum, önümüzdeki yıllarda Ankara’yı yüksek katma değerli ürün üretiminde ve ihracatında lider yaparak ülkemizin sürdürülebilir büyüme ve yüksek ihracat hedeflerine ulaşmasında anahtar kent haline getirmektedir” şeklinde konuştu. Özdebir, Ankara’da, 9’u üretimde, 4 tanesi ise altyapı ve kuruluş aşamasında olan 13 Organize Sanayi Bölgesi, 123 Ar-Ge merkezi,

42 tasarım merkezi, 10 Teknoloji Geliştirme bölgesi (TGB)

bulunduğunu dile getirdi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER