Türkiye koronaya karşı da tek yürek

Deprem, sel gibi felaketlerde tek yürek olan Türkiye, koronavirüse karşı da birleşti. Yaşlı ve ihtiyaç sahiplerine yardım için onlarca dayanışma ağı kuruldu. Tekstil atölyeleri, meslek liseleri harıl harıl maske ve dezenfektan üretiyor, gençler 3D yazıcılarla siperlik yapıyor. Mahallenin gençleri yaşlılara gönüllü kuryelik yaparken, ünlü isimler ihtiyaç haritaları hazırlayıp yardım eli uzatıyor. Sağlık profesyonelleri de gece gündüz demeden halkı virüse karşı bilgilendiriyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Türkiye koronaya karşı da tek yürek

KORONAVİRÜS sebebiyle tüm Türkiye evlere kapandı, 65 yaş üzeri insanlara dışarı çıkma yasağı geldi, toplumsal olarak psikolojimiz hassaslaştı. Bu zorlu dönemde Türkiye’nin o güçlü dayanışma ruhu bir kez daha pekişti. İnsani yardımlaşmadan virüse karşı etkin çözümleri bilimsel ve teknolojik olarak bulma yoluna kadar pek çok alanda dayanışma ve gönüllü ağları kuruldu. İşte onlardan bazıları:

Türkiye koronaya karşı da tek yürek - Resim : 1

SOSYAL DAYANIŞMA: ‘NE LAZIMSA BİZ ALIRIZ’

Mahallelerde 65 yaşından büyük vatandaşların market alışverişlerini ve dışarıdaki işlerine yardımcı olmak için dayanışma ağları kuruldu. Tüm Türkiye’de gençler gönüllü olarak komşularına yardımcı oluyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER