Turkcell Genel Müdürü ile operasyon merkezlerini ziyaret ettik: Kalbine girdik

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu'nun Tesla Model X aracına binip şirketin operasyon merkezlerini yerinde inceledik. İstanbul Maltepe'de yer alan operasyon merkezlerinde hem siber güvenlik ve savunma hem de altyapı ve trafik bilgileri anlık olarak 7 gün 24 saat boyunca takip ediliyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Turkcell Genel Müdürü ile operasyon merkezlerini ziyaret ettik: Kalbine girdik

TÜRKİYE'nin en büyük teknoloji şirketlerinden biri hiç tartışmasız Turkcell. Yaklaşık 37 milyon abonesi, yurtdışındaki operasyonları, Türk mühendislerle geliştirdiği dijital servisleri ve hatta Türkiye'nin otomobili projesinde yer alması Turkcell'in bu iddiasını güçlendiriyor. Bu kadar büyük bir operasyon söz konusu olunca biz de işin arka planında neler olduğunu merak ettik. Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu ile bir araya gelerek Turkcell'in 'kalbi' diyebileceğimiz operasyon merkezlerini ziyaret ettik.

İLK DURAK GÜVENLİK

Terzioğlu ile ilk durağımız 'Turkcell Siber Güvenlik Operasyon Merkezi' oldu. İçeride 'A Takımı' olarak ifade edilen bir ekip tarafından 7 gün 24 saat boyunca kontrol edilen bu merkezde, Turkcell şebekesine yönelik herhangi bir siber saldırı veya sızma olup olmadığı en ince ayrıntısına kadar kontrol ediliyor. Terzioğlu, “Sadece bir günde 2.6 milyara yakın sistem kaydı (log) 200'e yakın sistemde toplanıyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER