Türk profesör Almanya’da akıllı yol yapacak

Berlin Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şahin Albayrak’ın yaklaşık üç yıldır üzerinde çalıştığı ‘Akıllı Yol’un ilk etabı tamamlandı. Berlin’de ‘Protokol Bulvarı’ olarak da bilinen ve 3.6 kilometre uzunluğundaki 17’nci Juni Caddesi’nde dijitalleşme sonrası otonom otomobillerin ilk test sürüşleri başarıyla gerçekleşti.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Türk profesör Almanya’da akıllı yol yapacak

İLK otonom otomobil sürüşünü Prof. Dr. Albayrak ile birlikte Federal Ulaştırma Bakanı Andreas Scheuer ve Berlin Eyalet Başbakanı Michael Müller yaptı. Başarıyla tamamlanan ilk denemeden sonra diğer beş otomobille de gazeteciler test sürüşü gerçekleştirdi. Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın’ın da katıldığı ilk etabın açılışını Bakan Scheuer yaptı. Berlin’e ilk geldiği 2002’de bu yolun kendisini korkuttuğunu belirten Bakan Scheuer, “Çok karmaşık gelmişti. Trafiğin yoğunluğu ve karmaşıklığı benim geldiğim Passau kentinden çok farklıydı. Prof. Albayrak ve 12 kişilik ekibi, bu yolu şimdi dijitalleştirdi. Herkes projelerden bahseder ama Prof. Albayrak yapar. O Mr. Q gibi” dedi. (Mr. Q karakteri, James Bond filmlerinde istihbaratın tüm teknik donanımını kuran kişi.)

Türk profesör Almanya’da akıllı yol yapacak - Resim : 1

Prof. Albayrak da açılışa katılanlara yolla ilgili brifing verdi. Tek başına akıllı otomobillerin yetmeyeceğini belirten Prof. Albayrak şunları söyledi:

‘DÜNYANIN EN KARMAŞIK YOLU’

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER