Turizmin "gözde" havalimanlarından yaz döneminde 13,5 milyon yolcu uçtu

Yaz döneminde hava trafiğinin yoğunlaştığı İstanbul, İzmir, Antalya, Muğla ve Adana'daki havalimanlarından haziran, temmuz ve ağustosta 13 milyon 423 bin 290 yolcu seyahat etti.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Turizmin "gözde" havalimanlarından yaz döneminde 13,5 milyon yolcu uçtu

Türkiye'nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında aldığı tedbirlerle birlikte haziran ayından itibaren turizm merkezlerine yakın havalimanlarında hareketlilik yaşandı.

İstanbul, İzmir, Antalya, Muğla ve Adana'daki havalimanlarında, yaz boyunca yolcu ve sefer sayılarında diğer dönemlere göre önemli artış kaydedildi.

AA muhabirinin Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü verilerinden derlediği bilgiye göre, haziran, temmuz ile ağustos aylarında İstanbul Havalimanı'ndan düzenlenen seferlerle 3 milyon 933 bin 446 yolcu seyahat etti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER