için kaldı

Tunceli'de görüntülendiler... Türkiye'de bu boyutlarda ilk...

TUNCELİ'nin Mazgirt ilçesinde yaban hayatı fotoğrafçısı Hüseyin Narin, dünyada ve Türkiye'de soyu tükenmek üzere olan ve birinci derecede koruma altında bulunan vaşakları görüntüledi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Tunceli'de görüntülendiler... Türkiye'de bu boyutlarda ilk...

Mazgirt ilçesi Hıran Vadisi'nde bulunan Şişik Ormanları'nın içinden geçen dere yakınlarında 2 vaşağı görüntüleyen yaban hayatı fotoğrafçısı Hüseyin Narin, soyu tükenmek üzere olan hayvanları tesadüfen fotoğrafladığını söyledi.

Tunceli'de görüntülendiler... Türkiye'de bu boyutlarda ilk... - Resim : 1Dağ keçilerinin fotoğrafını çekmek için dere kenarında gizlendiği sırada, aynı bölgeye gelen 2 vaşağın pusuya yattığını gördüğünü anlatan Narin, şunları söyledi:

"Geçen hafta, gece saatlerinde köydeki evime giderken Hıran Vadisi içinde 2 vaşak gördüm. Gece olduğu için görüntülerini iyi çekememiştim. 1 gün sonra aynı bölgeye öğle saatlerinde gittim. Aynı bölgede 2 vaşak, dere kenarında birbirine yaklaşık 50 metre mesafede pusu pozisyonunda bekliyordu. Cüsseleri normalin üzerinde gibiydi, çok iri görünüyordu. Önce bunların çita olabileceğini düşündüm; ancak daha sonra ayağa kalktıklarında kuyruklarından vaşak olduklarını anladım. Çekimden sonra yaptığım araştırmalarda ve görüştüğüm uzmanlar, bu boyutta Türkiye'de vaşak görüntülenmediğini söyledi. Bu boyutta, iri ve semiz vaşağı ilk kez görüntülemiş olduğumu öğrenince ben de mutlu oldum. Dünyada ve Türkiye'de koruma altında olmalarına rağmen Tunceli'nin yüksek karlı dağlarında vaşakların sayısı artıyor."

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER