için kaldı

AB'ye Karadeniz'in altından elektrik hattı döşeniyor

Romanya'nın başkenti Bükreş'te Azerbaycan, Gürcistan, Romanya ve Macaristan arasında yeşil enerji geliştirme ve iletimi alanında Stratejik Ortaklık Anlaşması imzalandı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, “Yeşil enerji anlaşmasıyla, Avrupa'nın enerji güvenliğinin sağlanmasına daha fazla katkımız olacak” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
AB'ye Karadeniz'in altından elektrik hattı döşeniyor

Romanya'nın başkenti Bükreş'te Azerbaycan elektriğinin Avrupa’ya taşınmasını içeren yeşil enerji geliştirme ve iletimi alanında Stratejik Ortaklık Anlaşmasının imza töreni gerçekleştirildi. İmzaları Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili, Romanya Başbakanı Nicolae Ionel Ciuca ve Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın attığı törene Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis ve Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen de katıldı.

"DAHA FAZLA KATKIMIZ OLACAK"

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, törenden önce gerçekleştirilen yuvarlak masa toplantısında yaptığı konuşmada anlaşmanın önemine değinerek, “Yeşil enerji anlaşmasıyla, Avrupa'nın enerji güvenliğinin sağlanmasına daha fazla katkımız olacaktır. Bu, yeşil enerji güvenliğinin oluşturulması için çok önemli bir anlaşma. Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’e bu projedeki çabalarından dolayı teşekkür etmek istiyorum. Leyen’in Haziran ayında Azerbaycan ziyareti sırasında enerji alanında Azerbaycan ile Avrupa arasında anlaşma memorandumu imzalamıştı ve artık bu belgenin icrasına başladık” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER