TÜBİTAK'tan girişimciye 150 bin lira hibe

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Ergin: "Girişimcilerin teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini, firma kurarak yenilikçi ürünlere dönüştürebilmeleri için yüzde 100 hibe desteği vereceğiz. İş fikri başvuruları, 10-28 Nisan ve 1-15 Ağustos 2017 çağrı dönemlerinde alınacak" açıklamasında bulundu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
TÜBİTAK'tan girişimciye 150 bin lira hibe

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Arif Ergin, girişimcilerin teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini firma kurarak yenilikçi ürünlere dönüştürebilmeleri için yüzde 100 hibe desteği vereceklerini belirterek, "Adaylar, bu yıl 150 bin liraya yükseltilen yüzde 100 hibe destekten yararlanmak için yarışacak. İş fikri başvuruları, 10-28 Nisan ve 1-15 Ağustos 2017 çağrı dönemlerinde alınacak." dedi.

Ergin, AA muhabirine TÜBİTAK'ın 62 milyon lira bütçeli "Bireysel Genç Girişim Programı"na ilişkin açıklamalarda bulundu. TÜBİTAK'ın 2012 yılından itibaren yürütülen "Girişimcilik Aşamalı Destek Programı"nın, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca yürütülen "Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı" ile birleştirildiğini anlatan Ergin, 2 programın 2017 çağrı dönemi itibarıyla "Bireysel Genç Girişim Programı" adı ve yenilenmiş içeriğiyle uygulamaya alındığını bildirdi.

Ergin, programın yürütüldüğü 4 yıl içinde gerçekleştirilen çalışmalar ve tüm paydaşların dahil olduğu değerlendirmeler neticesinde, teknoloji tabanlı genç girişimlerin ticari başarı elde eden ve ülke için katma değer yaratan firmalara dönüşebilmesi için şirket kurulumundan önce iş fikrinin ticari ve teknik doğrulamasının yapılması gerektiğinin gözlendiğini söyledi. Bu ihtiyaçtan yola çıkarak, programın destek mekanizmasının hızlandırıcı hizmeti sunacak şekilde zenginleştirildiğine işaret eden Ergin, şöyle konuştu:

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER