TSK'da itirafçı sorunu

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) itirafçı olan 377 subayın nerede ve nasıl değerlendirileceği sorun oldu. FETÖ ile mücadelede aktif rol alanlar arasında görüş ayrılığı çıktı. Bu kişilerin ‘geri hizmetlerde kontrollü görevlendirilmesini savunanlar' ile ‘Açığa alınma işlemleri devam etsin, bu FETÖ'nün oyunu olabilir' diyenler bulunuyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
TSK'da itirafçı sorunu

TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturmalarında itirafçı olan 30 subayın ordudan atılmasının ardından örgütle ilgili önemli bilgi veren itirafçıların nasıl değerlendirileceği konusu tartışma yarattı. Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı'nda, FETÖ ile mücadele kapsamında iki ayrı uzman ekip çalışıyor. Özellikle son dönemde itirafçı subayların dosyaları detaylı bir incelemeye tabi tutuldu.

ŞÜPHE DUYANLAR

Çalışmaları yürütenlerden bir grup, itirafta bulunan subayların göreve iadeleri konusuna soğuk bakıyor. Bunun bir FETÖ organizasyonu olabileceği endişesi dile getiriliyor. Yapılan taramalarda, bazı itirafçıların verdiği bilgilerin, aslında bilinenlerden öteye geçmediği, örgüte yönelik önemli bilgilere dayanmadığı tespiti yapıldığı belirtiliyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER