TSE standartlarıyla gıdada uygunsuzlukların önüne geçiliyor

TSE'nin gıda laboratuvarlarında, belgelendirme, deney taleplerinin yanı sıra, üreticiler, tedarikçiler, enstitüler ve özel bireylere fiziksel, kimyasal, mikrobiyolojik ve genetik analiz hizmetleri sağlanıyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
TSE standartlarıyla gıdada uygunsuzlukların önüne geçiliyor

Gıda üretim ve dağıtım süreçlerinde insan sağlığını tehlikeye düşürebilecek uygunsuzlukların önüne geçebilmek amacıyla Türk Standardları Enstitüsünün (TSE) "Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Standardı" uygulanıyor.

İklim değişikliği, küresel ısınma, nüfus hareketleri ve son dönemdeki Kovid-19 salgını gibi gelişmeler, gıda güvenliği kavramını ön plana çıkarırken, gıda arzını sağlayan ve tarımsal üretime yön veren tüketici talebi de bu çerçevede şekilleniyor.

Tüketicilerin kendilerine sunulan gıda ürünlerinde güvenilir olduğuna dair kanıtlar araması, ulusal beslenmeyi sürdürülebilir şekilde güvence altına almayı ve uluslararası pazarın talep ettiği şartlarda üretim yapmayı zorunlu kılıyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER