için kaldı

Trump'ın Fed'e müdahalesi piyasaları tedirgin etti

Trump ve ekonomik kurmayları Fed'in faiz politikaları konusunda sesini yükseltmeye başladı. Bu yıl için üç kez faiz tetiğine basması beklenen Fed'e müdahaleler piyasalarda endişelere yol açıyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Trump'ın Fed'e müdahalesi piyasaları tedirgin etti

Dünya gazetesinden Aydın Şahinalp'in haberine göre, Beyaz Saray'ın ABD Merkez Bankası Fed üzerindeki ağırlığı ve nüfuzunu artırması küresel piyasalarda yatırımcıyı tedirgin ediyor. Kendisini 'düşük faiz adamı' olarak tanımlayan ABD Başkanı Donald Trump, ucuz borçlanma maliyetleri konusundaki düşüncelerini hiç saklamadı. 8 Kasım 2016'daki seçimlerle Beyaz Saray'ın anahtarını elde eden Trump ve ekonomik kurmayları merkez bankasının kararlarını uluorta tartışmaktan uzak durmaya çalıştı. Durumun böyle olmasında kısmen, yaptığı işin piyasalar tarafından hassasiyetle algılandığının bilincinde olan eski Ulusal Ekonomik Konsey Direktörü Gary Cohn'un etkisi oldu. Ancak gelinen süreçte ABD yönetiminin Fed politikalarına karşı tutum ve söylemlerinde belirgin bir değişim yaşanıyor.

Son zamanlarda Beyaz Saray yetkilileri Fed'in izlediği politikalar ve atacağı adımlara ilişkin seslerini yükseltmeye ve dünya ekonomisine yön veren bankaya müdahale etmeye başladı. Bu konuda en doğrudan müdahale Amerikan Başkanı Trump'ın baş ticaret danışmanı Peter Navarro'dan geldi. Fed'in olası faiz hamlesi hakkında CNBC kanalına konuşan Navarro, "Fed'in yıl sonuna kadar üç faiz artışına gideceği yolundaki açıklamaları duyduğumda biraz şaşırdım" diye konuştu.

Başkan Trump, geçen hafta Twitter hesabı üzerinden paylaştığı mesajlarda Rusya ve Çin'i paralarını devalüe etmekle suçlarken, "ABD faiz oranlarını yükseltmeye devam ediyor" ifadelerini kullandı. Trump bu durumun kabul edilemez olduğunu söyledi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER