için kaldı

Çin'den ABD'ye Tayvan resti: 'Ne pahasına olursa olsun savaşacağız'

Üç yılın ardından Avustralyalı mevkidaşıyla bir araya gelen Çin Savunma Bakanı Fenghe, "Tayvan'ın bağımsızlığını sürdürmeye yönelik her türlü girişimi kararlılıkla ezeceğiz" dedi.

POSTA POSTA
Çin'den ABD'ye Tayvan resti: 'Ne pahasına olursa olsun savaşacağız'

Avustralya Savunma Bakanı Richard Marles ile üç yıllık bir sürenin ardından görüşen Çin Savunma Bakanı Vey Fenghe, Tayvan ve Çin arasında devam eden gerilim hakkında, "Ne pahasına olursa olsun savaşacağız" dedi.

Avustralya Savunma Bakanı Richard Marles ve Çin Savunma Bakanı Vey Fenghe Singapur’da bir görüşme gerçekleştirdi. Üç yılın ardından bir araya gelen iki bakan, Canberra ve Pekin arasındaki dondurulmuş diplomatik ilişkilerin yeniden başladığını gösterdi.

Toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan Marles, görüşmeyi 'samimi ve tam değişim' olarak tanımladı. Çin'in, Güney Çin Denizi üzerindeki bir Avustralya Hava Kuvvetleri’ne ait uçağa müdahalesi de dahil olmak üzere Avustralya'yı ilgilendiren bir dizi sorunun görüşmede ele alındığını ifade eden Marles, “Bu, iki ülke arasındaki önemli bir görüşmeydi. İlk kritik adımdı. Avustralya ve Çin'in ilişkileri karmaşık ve tam da bu karmaşıklık nedeniyle şu anda diyalog içinde olmamız gerçekten önemli" dedi.

Tayvan konusunda açıklamalarda bulunan Fenghe ise, Çin'in Tayvan ile 'barışçıl bir yeniden birleşme' aradığı yönündeki uzun süredir devam eden tutumunu yineledi.

Pekin'in, Tayvan'ın bağımsızlığı için her türlü baskıyı 'ezeceği' konusunda uyarılarda bulunan Fenghe, "Tayvan'ın bağımsızlığını sürdürmeye yönelik her türlü girişimi kararlılıkla ezeceğiz. Ne pahasına olursa olsun sonuna kadar savaşacağız" ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Joe Biden, Mayıs ayı sonunda gerçekleştirdiği Asya turu sırasında Tayvan'ı hedef alan herhangi bir saldırıya askeri karşılık vereceklerini söylemişti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER