TOKİ Projesi'yle Konya ve Aksaray'da 4 bin 780 konut inşa ediliyor

100 Bin Sosyal Konut Projesi kapsamında ihaleleri tamamlanan, Konya'nın Meram, Selçuklu, Tuzlukçu, Emirgazi, Halkapınar ve Cihanbeyli ilçelerindeki konutların yapımına başlandı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
TOKİ Projesi'yle Konya ve Aksaray'da 4 bin 780 konut inşa ediliyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda hayata geçirilen ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığınca yürütülen 100 Bin Sosyal Konut Projesi kapsamında, Konya ve Aksaray'da 4 bin 780 konut inşa ediliyor.

AA muhabirinin TOKi yetkililerinden edindiği bilgiye göre, dar gelirli vatandaşların ev sahibi olması amacıyla 100 Bin Sosyal Konut Projesi'yle yatay mimari esasıyla depreme dayanıklı ve mahalle kültürünün yaşatılacağı konutlar inşa ediliyor.

Proje kapsamında, Konya'da 3 bin 800, Aksaray'da ise 980 konut yapılıyor. İhalesi yapılan konutlardan Konya'da 3 bin 92'sinin, Aksaray'da ise 632'sinin inşası başladı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER