TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 15 Temmuz'u anlattı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, FETÖ ile mücadelenin büyük ölçüde başarılı olduğunu düşündüğünü belirterek, "Ana hatlarıyla konunun birçok yerde anlaşıldığını hissediyor ve görüyorum. Türkiye bu anlamda başarılı bir mücadele yürüttü." dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 15 Temmuz'u anlattı

Şentop, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin 3. yılı dolayısıyla AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 2002'den bu yana Türkiye'de büyük bir değişim yaşandığını, özellikle vesayetçi anlayışı tasfiye etmek üzere büyük bir gayret gösterildiğini dile getiren Şentop, nihayetinde de 15 Temmuz'daki FETÖ'nün darbe teşebbüsü ile karşılaşıldığını söyledi. 

Aynı terör örgütünün 17-25 Aralık 2013'te hükümet darbesi teşebbüsünde bulunduğuna işaret eden Şentop, örgütün bunda da başarılı olamadığını belirtti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER