Cansu'dan önemli başarı! 16 dereceyle Guinness'e girdi

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Antalya Devlet Konservatuvarı öğrencisi Cansu Sara Takmaz (13), 8 yıllık keman eğitimine 21 başarı sığdırdı. Takmaz, 6 ayda art arda girdiği yarışmalarda 1 tam puan, 10 birincilik, 3 ikincilik, 2 üçüncülük alarak Guinness Dünya Rekorları Kitabı'na girdi. Takmaz'ın keman eğitimine başladığında 2 yıl boyunca öğretmeniyle hiçbir şekilde sözlü iletişim kurmadığı belirtildi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Cansu'dan önemli başarı! 16 dereceyle Guinness'e girdi

 Antalya'da yaşayan Cansu Sara Takmaz, 5 yaşındayken anaokulunda piyano eğitimi almaya başladı. Öğretmeninin, parmaklarının kemana daha uygun olduğunu söylemesi üzerine Takmaz, AÜ Antalya Devlet Konservatuvarı sınavına girdi. Cansu, sınavı kazandıktan sonra günlerini kemanla geçirmeye başladı. 8 yıldır keman çalan Cansu Sara Takmaz'ın eğitim sürecini ise Öğr. Gör. Gülcihan Babayeva Solak takip etti.

2 YIL BOYUNCA HİÇ KONUŞMADI

Cansu Sara Takmaz konservatuvara başladığı andan itibaren 2 yıl boyunca öğretmeni Gülcihan Babayeva Solak ile hiç konuşmadı. Derste sadece dinleyen ve notaları çalışan Takmaz, eve gidince keman çalmaya ve nota çalışmaya devam etti. Solak'ın durumdan haberdar ettiği Takmaz’ın annesi Meltem Takmaz, kızının neden konuşmadığını anlamaya çalıştı. Verilen ödevleri yapan, ancak hiçbir şekilde sözlü iletişim kurmadığı Solak, 2 yıl boyunca Takmaz'ı konuşturmak için çabaladı, sonrasında ise süreci zamana bıraktı. Sonraki süreçte ise Solak, Takmaz ile iletişim kurmaya başladı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER