Göl üstündeki tarih

Fotoğraftaki yerin adı Kapıkırı Adası. Herakleia Antik Kenti’nin sınırlarındaki adanın dış surlarında Meryem Ana’ya adanan 13’üncü yüzyıl yapımı bir kilise ve iki de küçük şapel var. Adanın bir başka özellliğiyse Helenistik çağda anakaraya bağlı bir savunma hisarına sahip olması. Bu antikçağ evresinin günümüze kalan kısmı, duvar ve kesme taş kalıntıları sayesinde yer yer görülebiliyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Göl üstündeki tarih

Fotoğraftaki adanın içinde olduğu gölün adını biliyorsanız cevabınızı iletişim bilgilerinizle beraber burasineresi@hurriyet.com.tr adresine gönderin. Doğru cevabı gönderen 100’üncü okurumuz, Burak Akkul’un Hürriyet Kitap’tan çıkan ‘Çok Gezenti, Şehirler ve İnsanlar’ kitabını kazanacak. Kampanyaya katılım 12 Haziran Pazar günü saat 23.59’a kadar geçerli. Kazanan talihli, gelecek hafta yine bu sayfada açıklanacak. (Kampanyaya, Hürriyet çalışanları ve yakınları katılamaz. Aynı isim ya da e-postadan gelenler tek bir cevap olarak kabul edilecektir.)

Göl üstündeki tarih - Resim : 1

Geçen haftanın kazananı Ufuk Kantar (Varanasi)

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER