Suistimal yapanlara gereken yapılacak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde dün düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu: "Gazı alan bastırıp gidiyor. Önüne gelen zam üstüne zam yapıyor. Faizle ilişkisi olsun olmasın ama fırsatı yakalıyor ya oradan giriyor. Hazine ve Maliye Bakanlığımızın kontrol mekanizmalarını çok iyi çalıştırması lazım. Suiistimalleri yapanlara da gereken dersleri vermemiz lazım."

HÜRRİYET HÜRRİYET
Suistimal yapanlara gereken yapılacak

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, Merkez Bankası'nın faiz artırım kararını eleştirerek, “Merkez Bankası sürekli gündeme getirilen faiz artırımını da oldukça yüksek bir oran ile gerçekleştirdi. Diyor ya 'Bağımsızlık', hadi buyur bağımsızlık. Bağımsızlığın neticesini göreceğiz. Şu an şahsen benim sabır safhamdır ve bu sabır bir yere kadar. Çünkü biz sömürü manivelalarına eyvallah edemeyiz. Sadece bir kur manivelasıyla bir ülke terbiye edilemez” dedi. Erdoğan, dün AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda özetle şunları söyledi:

GECE YARISI OPERASYON

“Seçim öncesi bir parça yükselen döviz kurunun makul bir seviyeye düşmesinin veya yatay seyre geçmesini beklerken tam tersi bir durumla karşılaştık. Amerikan yönetiminin Türkiye ile ilgili ardı ardına açıkladığı olumsuz kararlar bahane edilerek Türk ekonomisini hedef alan alçak bir saldırıyla karşı karşıya kalık. Döviz kuru, gece yarısı operasyonlarıyla, ne ekonomik gerekçelerle ne de mantıklı bir başka sebeple açıklanamayacak şekilde yükseltildi. Yılbaşında, 3.8 olan, nisan başında yaklaşık 4 olan, haziranda 4.6'yı bulan kuru buraya kadar anlayabilirdik. 'Seçimde böyle bir kıpırdanma olabilir' diye baktık.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER