için kaldı

"Şuan için 14 milyon turist hedef iddialı bir rakam"

Antalya Turistik Otel İşletmecileri Derneği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, Antalya'nın 14 milyon turist hedefine ilişkin, "Biz Temmuz ve Ağustos aylarını en kötü dönemimizde bile iyi geçirdik. Dolayısıyla sezonun gidişatıyla ilgili gösterge Eylül, Ekim ve Kasım aylarında netleşecek" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
"Şuan için 14 milyon turist hedef iddialı bir rakam"

TURİZM sezonunun geçtiğimiz yıl Temmuz ayına göre yüzde 25'lik büyümeye gittiğini ifade eden AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, büyümenin kaynağında olan pazarların Rusya ve Almanya olduğunu kaydetti. İki pazarda da önemli artışların yaşandığını vurgulayan Yağcı, "Durum bu şekilde olunca, beklentilerimiz çift haneli büyüme yönünde. Sezonu çift haneli büyüme ile kapatacağımızı öngörüyoruz" dedi.

ALMANLAR'DA YÜZDE 40, RUSLAR'DA YÜZDE 35'LİK BÜYÜME

Temmuz ve Ağustos ayının talebi yüksek aylar olduğunu dile getiren AKTOB Başkanı Yağcı, Haziran ayında başlayan büyüme trendini yakaladıklarını söyledi. Yağcı, "Haziran ayında büyümeler başlıyor, Temmuz ve Ağustos'ta da devam ediyor. Şu anda Alman turistlerde yüzde 40'a yakın bir artışımız var. Ruslar'da da yüzde 35'lik büyüme söz konusu. Esas verileriyle reel durumu Ekim ayında söyleyebiliriz. Ama şu an sezonun en yüksek olduğu dönemdeyiz. Otellerdeki doluluk oranımız yüzde 90'a gelmiş durumda. Tabi bu durum bölgeden bölgeye, tesisten tesise değişiyor" diye konuştu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER