için kaldı

Hikayesi de tadı kadar güzel bir çikolata: Hershey's Chocolate

Ailesinden kalma serveti olmayan bir adam ve arada başarısızlıklar olsa da şimdi tüm dünyanın tanıdığı bir marka yaratmış. İşte o hikaye...

PARADURUMU PARADURUMU
Hikayesi de tadı kadar güzel bir çikolata: Hershey's Chocolate

  • AZMİN VE GİRİŞİMCİLİĞİN HİKAYESİ
  • Milton Hershey'in yoktan var ettiği kocaman bir dünya Hershey. Çeşit çeşit çikolatalar, okul, lunapark, otel... Hershey denilince akla ilk olarak çikolata gelse de Milton Hershey bundan çok daha fazlasını hayal etti ve gerçekleştirdi. İşte karşınızda müthiş bir azmin ve girişimciliğin hikayesi... 


    Ailesi 1800'lerde Avrupa'dan Amerika'ya göç eden Milton Hershey, oldukça sıradan bir hayat sürüyordu ve ailesinden kalma en ufak bir serveti yoktu. Çikolata serüvenine teyzesinden borç aldığı 150 dolar ile başladı.

  • İLK DENEME BAŞARISIZ OLDU
  • İlk iki iş kurma denemesi başarısız olsa da, Milton Hershey 1896 yılında Hershey markası ile üretime başladı. İlk olarak üretilen ürün ise Hershey-cocoa (kakao) idi. Milton Hershey'in başarısının sırrı belki de küçükken İsviçre'de gördüğü sütlü çikolataları farklı bir kıtaya, Amerika'ya taşıma fikriydi. 

    Birkaç yüzyıl önce çikolata sadece belli bir kesimin alabildiği bir zenginlik göstergesiydi. Hershey çikolata fabrikasında yapılan yüksek miktardaki uygun fiyatlı çikolata üretimi sayesinde artık çikolata, herkesin ulaşabileceği bir tüketim maddesi haline geldi.

  • BİR MARKADAN ÇOK DAHA FAZLASI
  • Çikolata fabrikasında çalışan işçilerinin hayat kalitesini artırmak ve işçilere mutlu bir sosyal hayat sunabilmek amacıyla Milton Hershey, Hershey adını bir çikolata markasından çok daha fazlasına dönüştürdü. Fabrika çevresine ulaşım sistemleri, hastane, okul ve hatta bir hayvanat bahçesi yaptırdı. Okulun kuruluş amacı ise yetim çocuklara eğitim imkanı sunmaktı.

  • GENÇ GİRİŞİMCİLERE IŞIK OLUYOR
  • Küçük çocukların ve gençlerin ilgisini en az Hershey çikolataları kadar çeken bir başka şey ise Hershey Park. Hershey adını en iyi taşıyan ve Milton Hershey'in yaratmaya çalıştığı "mutluluk" atmosferini yansıtan bu lunapark, gençlerin ve turistlerin ilgi odağı haline gelmiş durumda. Hershey Park, Philadelphia'nın 150 kilometre batısındaki Derry Township kentinde yer alıyor. 

    Ölmeden yıllar önce tüm mirasını, kurduğu fabrika, okullar ve hayır kurumlarına bağışlamaya karar veren Milton Hershey, halen birçok insanın hayatına dokunmaya ve hikayesiyle genç girişimcilere ışık tutmaya devam ediyor. 

  • SIFIRDAN BİR DÜNYA KURDU
  • Sevilen Hershey markası, aslında bir çikolatadan çok daha fazlası. Milton Hershey yaratıcılığı ve girişimciliği sayesinde sıfırdan bir dünya kurmuş adeta. Hem kendi soyadını yaşatmayı başarmış hem de çikolata sevgisi üstünden bir ekosistem kurmuş. Bu ekosistem içinde işçilerinin hayatını renklendirirken şöhreti günümüze kadar gelen bir çikolata ekolü yaratmış.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER