Son yılların en büyük oto hırsızlık çetesi çökertildi! 73 kişi gözaltında

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Oto-Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, son yılların en büyük oto hırsızlık çetesini İstanbul merkezli 15 ilde düzenlediği operasyonla çökertti. Milyonlarca liralık vurgunun ortaya çıkarıldığı operasyonda çete yöneticilerininde arasında bulunduğu 73 kişi gözaltına alındı. Aramalarda 30 araç ele geçti.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Son yılların en büyük oto hırsızlık çetesi çökertildi! 73 kişi gözaltında

Bazı araç kiralama şirketleri, araçları kiralayan bazı kişilere ulaşamadıklarını, araçların da geri verilmediğini söyleyerek Asayiş Şube Müdürlüğü'ne başvurdu. Asayiş Şube Müdürlüğü Oto-Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri yapılan başvurular üzerine çalışma başlattı.

Ekipler, kiralama şirketlerindeki kamera görüntüleri ve araçları kiralayan kişiler üzerinde yaptığı araştırmada, son yılların en büyük oto hırsızlık çetesine ulaştı.

İddiaya göre, çete, kaza sonucu perte çıkmış araçları satın alıyordu. Bu araçların plakalarını araç kiralama şirketlerinden kiralanan benzer araçlara takıyordu. Bu araçlar, çete üyeleri arasında yapılan satış işleminden sonra çalıntı bildirimi yapılarak sigorta şirketlerinden para alınıyordu. Sigorta şirketlerinden alınan paraların ardından araçlara aynı işlem uygulanarak vurgun katlanıyordu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER