Son dakika... Uzmanlar Fed'in faiz kararını değerlendirdi

ABD Merkez Bankası (Fed), beklentiler dahilinde politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0-0,25 aralığında sabit bıraktı. İntegral Yatırım Araştırma Müdürü Seda Yalçınkaya Özer ve Fon Yöneticisi Rıdvan Baştürk Fed'in kritik kararını hurriyet.com.tr'ye yorumladı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Son dakika... Uzmanlar Fed'in faiz kararını değerlendirdi

ABD Merkez Bankası (Fed), beklentiler dahilinde politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0-0,25 aralığında sabit bıraktı. Fed'den yapılan açıklamada, faiz oranının sabit tutulması kararının oy birliğiyle alındığı belirtildi.

Fed Başkanı Jerome Powell karar sonrası yaptığı açıklamada, "Pandemi faktörleri istihdamda büyüme üzerinde baskı yaratıyor, ancak bu baskı önümüzdeki aylarda azalacak. Enflasyon kayda değer şekilde artı ve gerilemeye başlamadan önce önümüzdeki aylarda yükselmeye devam edecek. Arz tarafında yaşanan darboğazlar öngörülenden daha büyük oldu. Hala, enflasyonun uzun vadede düşük olmasını bekliyoruz. Yeni politika çerçevemiz enflasyon beklentilerinin iyi çıpalanmasının önemini vurguluyor, enflasyon bekleyişleri hedefimiz ile genel olarak tutarlı görünüyor." ifadelerini kullandı.

Uzmanlar Fed'in kararını hurriyet.com.tr'ye değerlendirdi:

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER