Döviz piyasalarında son durum ne?

Dün yapılan kabine toplantısı konuşması sonrası döviz piyasalarında durum değişti mi? Dolar kurundaki son fiyatlar ne? İşte cevabı.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
Döviz piyasalarında son durum ne?

Döviz kurlarında yaşanan çalkantılar uzun süredir vatandaşların canını sıkıyor. Özellikle geçen yıl Kasım ayı civarında dolar 18 seviyesini görmüştü, bu da fiyatlardan tutun tüm yaşam kalitesinin değişmesi anlamına geldi.

Ardından açıklanan Kur Korumalı TL Mevduat sayesinde dolar kuru bir süreliğine kontrol altına alındı. Ancak Amerikan Merkez Bankası FED'in faiz artırımı ve Rusya Ukrayna savaşı ile birlikte dolar kurunda tekrar yukarı yönlü hareketler başladı. Dün akşam kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının ardından döviz kurlarında ne gibi değişimler oldu? İşte bu sorunun cevabı.

Döviz piyasalarında son durum ne?

dolar kuru ne durumda

Dolar, 7 Haziran 2022 sabahı itibarıyla 16,62 lira bandının üzerinde karşımıza çıkıyor. Spot piyasada dolar/TL alış fiyatı 16,6332 lira, satış fiyatı 16,6419 liradan işlem görüyor. Euro/TL ise 17,7558 lira alış fiyatı, 17,7720 lira satış fiyatıyla karşımıza çıkıyor. İngiliz Sterlini'nde alış fiyatı 20,7588 lira, satış fiyatı 20,8634 lira seviyesinde seyrediyor. Döviz piyasalarında çalkalanma bir süre daha devam edecek diyebiliriz. 

Kripto para piyasalarında ise ufak toparlanma belirtileri mevcut. Uzun süredir dip seviyelerde kalan kripto paralar şimdi yukarı yönlü harekete geçmiş durumda. Öncü kripto para birimi Bitcoin 30 bin dolar seviyesini aştı. Altın fiyatları ise yine yükseliş trendinde. Gram altın 1000 TL'ye yaklaşıyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER