Seyahat karantinası nasıl uygulanacak? İşte tüm detaylar

Koronavirüsle mücadele kapsamında 30 büyükşehire seyahat kısıtlaması getirildi. Peki bu yasaklar neleri kapsıyor? Hastası, cenazesi olan ne yapacak? İstanbul’da oturup Tekirdağ’da çalışan işe nasıl gidecek. İşte tüm detaylarıyla seyahat karantinası:

HÜRRİYET HÜRRİYET
Seyahat karantinası nasıl uygulanacak? İşte tüm detaylar

ŞEHİRLERARASI OTOBÜSLE YOLCULUK

HASTALAR, HASTASI VE CENAZESİ OLANLARA İZİN: Vatandaşların oldukları şehirde kalmaları sağlanacak. Ama tedavi ihtiyaçları nedeniyle doktor kararıyla sevk edilen, birinci derece yakınları vefat eden veya ağır hastalığı olanların şehirlerarası yolculuk yapmaları valilik izniyle olacak.

KALACAK YERİ OLMAYANLAR GİDEBİLİR: Son 15 gün içinde gelmiş olduğu yerde kalacak yeri bulunmayan, kısa süreli ziyaret veya başka nedenlerle bulunduğu ilden ayrılmaları zorunlu olan kişilerin şehirlerarası yolculuk yapmaları valilik izniyle yapılacak.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER