Bir hissede 6 kişiye işlem yasağı

SPK'nın bu hafta yayınlanan bülteninde; Vakıf Menkul Kıymet Yatırım Ortaklığı AŞ'deki işlemleri nedeniyle 6 kişiye işlem yasağı, Akın Tekstil A.Ş pay piyasasında gerçekleşen işlemler için 1 kişiye idari para cezası verildi. Bir kişi hakkında ise SPK'nın mevzuatına aykırı işlemleri nedeniyle suç durusunda bulunulmasına karar verildi.

BORSAMATİK BORSAMATİK
Bir hissede 6 kişiye işlem yasağı

SPK'nın bu hafta yayınlanan bülteninde; suç duyurusu, idari para cezası ile diğer yaptırım ve tedbirler başlığı konulu kısmında:

Akın Tekstil A.Ş. (ATEKS) pay piyasasında 18.11.2022-05.12.2022 döneminde gerçekleştirilen işlemler ile ilgili olarak Burak Öz'e 69.783 TL idari para cezası verildiği açıklandı.

Bir hissede 6 kişiye işlem yasağı - Resim : 1

6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu (spkn) ve ilgili mevzuat kapsamında yapılan incelemeler sonucunda Erdoğan Demirkol'a suç duyurusunun/ihbarının yapılmasına karar verildiği bildirildi.

Bir hissede 6 kişiye işlem yasağı - Resim : 2

Vakıf Menkul Kıymet Yatırım Ortaklığı A.Ş. (VKFYO) pay piyasasında gerçekleştirilen işlemler nedeniye; Birgül Patlar, Filiz Darende, Hediye Elif Ünal, Murat Kayış, Nilay Zeybek ve Yıldız Karagöz hakkında  borsalarda 6 ay süreyle geçici işlem yasağı uygulanmasına karar verildiği açıklandı.

Bir hissede 6 kişiye işlem yasağı - Resim : 3

 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER