Serbest tüketiciye tasarruf fırsatı

Tüketicilerin elektrik faturalarını yüzde 10-15 düşürdüğü belirtilen ve zamlardan etkilenmemesini sağlayan serbest tüketici tarifesinde 5 milyondan 130 bine kadar gerileyen abone sayısında tekrar hızlı bir artış bekleniyor. Artık tedarikçiler, tüketicilerle yaptıkları sözleşmeyi tek taraflı fesh edemeyecek. Tarifenin aktif kullanılması durumunda oluşacak tasarruf ise yıllık 5 milyar lira olarak hesaplanıyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Serbest tüketiciye tasarruf fırsatı

Tüketicilerin kendi elektrik tedarikçilerini seçerek ortalama yüzde 10-15 civarında tasarruf sağladığı serbest tüketici tarifesinde geçtiğimiz dönemde 5 milyon aboneye kadar yaklaşılmıştı. Ancak 2018’de tedarik şirketleri zarar ettikleri gerekçesi ile tüketicileri sistemden tek taraflı olarak dışarı atınca ve bu sayı 130 bine kadar geriledi. Tüketiciler ise tedarik şirketlerinin bu tavrından dolayı yeni sözleşme imzalamaya çekimser yaklaşıyordu.

FİYAT ARTIŞI ETKİLİYOR

2020 itibariyle serbest tüketici pazarında yeniden bir hareketlenme beklediklerini ifade eden Encazip.com’un kurucusu Çağada Kırım, “Serbest tüketici tarifesi ile ticarethanelerdeki tasarruf imkanı yıllık yüzde 30’u buluyor. Şu an yapılan sözleşmelerde ise firmalar tüm konut dahil abonelere yıl boyunca zamlardan etkilenmeme garantisi veriyor. Elektrik faturalarının arttığı son günlerde bu tasarruf imkanı oldukça önemli bir duruma geldi. Bu yıl yaşanacak olası fiyat artışlarından etkilenmek istemeyen çok sayıda tüketicinin bahar döneminden itibaren serbest tüketici tarifesine geçmesini bekliyoruz. Şu an sayı çok geriledi ama şimdi serbest tüketici tarifesinde 15 yılda alınan yolu bir yılda alacağımızı düşünüyorum. Yıl sonuna kadar hızla 5 milyon aboneye ulaşacağız” diye konuştu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER