için kaldı

Şentop'a virüs çağrısı: Vekillere düzenli test yapılsın

TBMM’nin daha ne kadar açık kalacağı her gün konuşuladursun, milletvekillerinden ilginç öneriler geliyor. Ne kadar önlem alınsa da sadece Genel Kurul’un faaliyetinin sürmesi en az bin kişinin çalışmaya devam etmesi demek.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Şentop'a virüs çağrısı: Vekillere düzenli test yapılsın

Hatta bu konunun Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a da iletildiği ve kendisinin “Henüz kamu kurumları ve bakanlıkları resmen tatil etmeden, Meclis’i tatile sokmayı izah edemeyiz” dediği aktarılıyor. Sonuçta TBMM’nin en iyi ihtimalle infaz düzenlemesi yasalaşana kadar açık kalacağı kesin gibi.

Şentop'a virüs çağrısı: Vekillere düzenli test yapılsın - Resim : 1

Bu süreçte çalışmak zorunda olan milletvekillerinin, riski azaltmak için önerileri var. Bunlardan biri, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahat Andican’dan geldi. Andican, “Koronavirüsle mücadele edilen bir dönemde Meclis’i çalıştıracaksak, ülkenin her tarafından gelen seçmenlerle birebir temas kuran ve uçakla yolculuk yapan milletvekilleri periyodik teste tabi tutulmalı” önerisini getirdi.

Andican, Cumhurbaşkanlığı’ndaki herkesin koronavirüs testinden geçirilmesini de buna örnek olarak aktardı. Andican, Meclis Başkanı Mustafa Şentop’un, Sağlık Bakanı ile görüşerek tüm vekillere test yapılmasını sağlamasını istedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER