Saraçoğlu Mahallesi yenilenen yüzüyle başkentin gözdesi olacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca uygulanacak projeyle Saraçoğlu Mahallesi, ulaşım kolaylığı, doğayla iç içe konaklama imkanı ve etkinlik alanlarıyla başkentin yeni çekim merkezleri arasında yer alacak.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Saraçoğlu Mahallesi yenilenen yüzüyle başkentin gözdesi olacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının hayata geçireceği projeyle yenilenecek Saraçoğlu Mahallesi, ulaşım kolaylığı, doğayla iç içe konaklama imkanları ve etkinlik alanlarıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekecek.

Cumhuriyet tarihinin ilk toplu konut projesi olan Saraçoğlu Mahallesi, Alman mimar Paul Bonatz tarafından projelendirildikten sonra Emlak Bankası tarafından 1940'larda hayata geçirildi.

Dönemin üst düzey bürokratlarına lojman olarak hizmet veren 434 konutluk yerleşim biriminin yapımı 1946 yılında tamamlandı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER